Tatuering

Tatuering

För lite mer än 2 veckor sedan gjorde jag äntligen min första tatuering! Att tatuera mig har varit något efterlängtat och nu blev det äntligen av. Och jag kan inte säga annat än att jag är helnöjd med den!

I korthet så är motivet en symbol för Trippelgudinnan, eller den trefaldige gudinnan, som man också kan kalla henne. Det är vanligt att se Trippelgudinnan som en enhet av tre figurer som kallas Jungfrun, Modern och den Gamle (eller Krönan/the Crone). Dessa representerar var för sig kvinnans livscykler, eller faser, samt olika månfaser: växande (Jungfrun), fullmåne (Modern) och avtagande (den Gamle).

Jag minns inte exakt när och var jag kom i kontakt med motivet – men jag har sedan tonåren intresserat mig mycket kring naturreligioner, som till exempel Wicca, och troligen har jag kommit i kontakt med både denna gudinna som motiv i samband med böcker och annat jag läst om ämnet. Trots intresset för naturreligioner är jag inte en utövande Wiccan, men har i stort detta som en livsåskådning och känner bland annat nära samhörighet med naturen – vilket antagligen är en bidragande faktor till att jag dragit mig till den här typen av symbolik / motiv och slutligen velat ha det som tatuering. Jag gillar även vad motivet kan stå för i stort också, oavsett tro, livsåskådning eller kön för den delen – att vi går igenom livet, blir äldre, utvecklas både fysiskt och mentalt. Livet är en resa!

För att återgå igen till det jag nämnde i början av inlägget, så var ju detta min första tatuering. Att tatuera sig kan ju vara väldigt speciellt, och upplevas olika för olika personer. Dagarna innan jag skulle tatuera mig gick jag runt med inställningen att jag bara ville få tatuerandet avklarat, och kände mig inte alls nervös först förrän runt timmarna innan inbokad tid. Det var först då det började upplevas ”på riktigt” att jag verkligen skulle tatuera mig, och att jag skulle göra en permanent utsmyckning på min kropp (eller åtminstone svårt att ångra sig sedan). Som stöd följde min sambo med mig, och som tur var la sig nervositeten ganska fort när jag väl tagit mig till tatueringsstudion.

Tatueringen blir skapad! Foto taget av min sambo.

Min tatuering är något jag kände mig väldigt nöjd över så fort den var färdig. Att tatuera mig gav även upphov till mersmak för tatueringar, och redan i stort sett samma dag som jag blev färdig med min första har jag haft lust att föra fler tatueringar (och kanske något större motiv också). Men vad för motiv, och var på kroppen, återstår att se – just nu har jag massvis med idéer på vad jag vill göra härnäst.

Jag tatuerade mig hos Christoffer som driver Risto Tattoo i Luleå. Vill ni besöka hans Instagram kan ni göra det här: https://www.instagram.com/risto_tattoo/

Har du någon tatuering? Eller har du funderat på att göra någon?

Lämna ett svar

Stäng meny