Luleå on Ice

Luleå on Ice

Mellan den 18:e och 28:e februari i år arrangeras eventet Luleå on Ice i Luleå. Under dagarna sker det massor av aktiviteter – allt från möjligheten att åka luftballong och luftskepp, eldshow, den nederländska skridskotävlingen Schaatsen, världsrekordförsök i Highline och mycket annat!

Under dagarna har jag varit deltagit väldigt lite under de aktiviteter som erbjudits, trots bra väder (min ursäkt är att jag har haft mycket med studierna senaste veckan). Men jag har faktiskt varit och sett två av tre världsrekordförsök i highline – ett världsrekordförsök som innebär att gå 90 meter mellan två luftballonger som befinner sig 30 – 50 meter ovanför isen i Norra hamn i Luleå. Tyvärr var de två första försöken tvungen avbrytas på grund av vind, men ett tredje försök ska göras under helgen, men jag får se om jag deltar även på denna. Om inte annat så hejar jag såklart på att det ska gå bra, och kanske bli det som man brukar säga – tredje gången gillt!

Nu kanske det inte syns så bra på bilden nedan men världsrekordförsöket är i gång (personen är ute på linan).

Världsrekordförsök i Highline lördag 25/2. Försök 2 av 3.

Jag var även och såg starten på ena deltävlingen i Schaatsen, när det var herrarnas start i Grand Prix 5 – LKAB Luleå Sprint. Herrarna skulle åka 50 km, och ett varv runt isbanan var 3,5 km om jag uppfattade det rätt – så det skulle ta cirka en timme innan de var i mål. Totalt stannade jag och såg de 3 första varven, sen blev jag så frusen av mig att jag kände att jag behövde in i värmen.

Herrarna i Grand Prix 5 – LKAB Luleå Sprint, Schaatsen, lördag 25/2.

Vill du veta mer om vad som händer under Luleå on Ice eller andra aktiviteter i Luleå kan du besöka denna hemsida: Visit Luleå

Har du besökt Luleå on Ice någon gång? Eller är det något du skulle vilja göra något annat år?

This Post Has One Comment

  1. Så roligt när det händer så mycket aktiviteter i ens stad! 🙂 Speciellt lite ovanliga grejer som detta. Vill gärna besöka Luleå (och dig) framöver. Det verkar vara en väldigt fin stad!

Lämna ett svar

Stäng meny