Nytt år

Nytt år

Snart har det passerat en vecka av det här året. För min del har starten på det här nya året varit ganska trög på många sätt. En anledning har varit att tankar, känslor och upplevelser fortfarande har hängt kvar från förra året och som skulle behöva tas om hand känslomässigt. En annan anledning är att vädret har påverkat en hel del – i norra Sverige där jag bor har temperaturen under veckan varit ungefär mellan -28°C och -33°C, vilket såklart påverkat samhället i stort på flera olika sätt men även mina egna aktiviteter där jag knappt varit ute mer än för att slänga sopor men i övrigt försökt hitta på saker att göra inomhus. Det kan ju få en att stanna upp på ett annat sätt och reflektera över livet, hur 2023 har varit och hur man vill att 2024 ska bli.

Och även om nystarter på ett nytt år kanske inte alltid blir som man hade tänkt sig kan jag samtidigt inte låta bli att tänka på hur bra tajmat det här året börjat för en ”nystart” – att 2024 började på en måndag! Det är alltså inte bara ett nytt år utan året började dessutom på första dagen på veckan, vilket känns lite speciellt. Hur många gånger har man inte tänkt att ”den första januari ska jag…” eller ”på måndag ska jag…”? Och nu blev det både nytt år och ny vecka på samma dag! Men som jag nämnde tidigare har det här nya året varit ganska trögstartad för min del – trots den vältajmade starten på ett nytt år och ny vecka, men så kan det ju vara med livet i stort.

Reflektioner från 2023:
Det jag framför allt har med mig från förra året är att jag är mycket starkare mentalt än vad jag tidigare trott. 2023 var ett år där jag gjorde många saker som jag aldrig tidigare trott att jag skulle göra, där jag flera gånger klivit ut ur min ”comfort zone” vilket har stärkt mig mycket på flera olika sätt.

I övrigt har det hänt mycket under det här året med många ups- and downs. Ingen har nog kunnat undgå alla oroligheter som sker runt om i världen, vilket såklart har påverkat mig och säkert många andra på olika sätt. Det har även varit dödsfall i familjen som påverkat. Samtidigt har det hänt mycket positiva saker som hänt också på hemmaplan – allt från mycket engagemang i SHEDO och NSPHiN, byte av fönster och balkongdörr till lägenheten (vilket jag är tacksam för nu när det varit så extremt kallt i norr), ett bra bärår (plockade exempelvis ca 120 liter rensade blåbär!), kontakt med både gamla och nya brevvänner, fått vara hundvakt några veckor och mycket mer!

Tankar kring år 2024:
Och vad jag hoppas på inför det här året är bland annat en stadigare inkomst, ett fortsatt ideellt engagemang, att hitta nya vänner och bekantskaper, en bra odlingssäsong på kolonilotten och att det ska bli ett bra bärår så man kan plocka mycket bär igen. Och såklart hoppas jag även på att vi får se ett slut på de pågående krig och oroligheter som sker runt om i världen!

Hur har din första vecka av det här året varit? Och vad har du för tankar kring 2024?

Lämna ett svar

Stäng meny