Födelsedagsfirande

Födelsedagsfirande

Nu har jag hunnit bli ännu ett år och, förhoppningsvis, lite visare!

Jag har under de senaste åren blivit bättre på att fira min födelsedag och verkligen försöka att uppmärksamma mig själv. Det är ju ändå ganska häftigt att bli äldre med tanke på allt vi får gå igenom i livet (trots åldersnojjan som kan infinna sig ibland) – och det är ju perfekt att fira livet i samband med att vi fyller år!

I år började mitt födelsedagsfirande redan på lördagen där jag och sambon tog en promenad längs isbanan i Luleå. Var riktigt härligt vårväder med denna dag ned sol och runt 10 ° C.  Senare till middag åt jag hemmagjord nachotallrik och drack cider till och såg på en serie tillsammans med sambon.

Isbanan
Isbanan
Nachotallrik

Under söndagen tog vi det bara lugnt men passade på att beställa hem mat till middag istället för på ”rätta” dagen då jag fyller år (på en måndag). Tanken var först att äta ute, eller alternativt beställa hem mat, på min födelsedag – men då den restaurang jag gillar att beställa från (en av de få restauranger som faktiskt har goda veganska alternativ) hade stängt på måndagar så fick det bli denna dag istället. Och var ganska skönt att kunna beställa hem också, även om jag gillar att gå ut och äta och få klä upp mig lite, med tanke på att vi redan varit in till stan under lördagen när vi fick på isbanan. Jag valde i alla fall att beställa en vegansk kebabrulle och drack päronscider till. Vi hade ingen särskild efterrätt denna dag då båda var ganska mätta, men jag gjorde några mimosa (apelsinjuice och prosecco) till mig.

Vegansk kebabrulle

På måndagen var det äntligen min födelsedag! När det är särskilda tillfällen, såsom födelsedagar, brukar jag gilla idén om hotellfrukost / champagnefrukost då det känns extra lyxigt och som en bra start på firandet. Detta gjorde jag även i år men drack rosé cava istället för champagne. Utöver detta hade vi inget särskilt firande inplanerat som förra då vi tog in på hotell en natt och jag blev bjuden på födelsedagslunch hos min mamma. Dessutom verkade mycket av det jag kunde tänka mig göra ha stängt på just måndagar vilket var lite trist! Men vi passade på att ta det lugnt och äta god mat idag igen, vilket blev nachotallrik till lunch och ugnsrostad potatis och rotfrukter samt vegansk kebab till middag. Till efterrätt åt vi linsbågar med jordnötssmör, och blev även några mimosas under kvällen.

”Hotellfrukosten”

De presenter jag fick var framför allt pengar – vilket jag känner mig nöjd med. De gick till bland annat den nya mobil jag var tvungen köpa, till ett bokinköp och till en beställning frimärken – så nu kan jag skicka i väg brev igen då jag haft slut frimärken ett tag! Utöver det vet jag att jag har några presenter på gång som ska bli spännande att få öppna när jag väl får dem!

This Post Has One Comment

  1. Vilken härlig födelsedagshelg! 🙂 Hoppas min andra present hittar fram snart 🙂

Lämna ett svar

Stäng meny