Sommarens händelser

Sommarens händelser

Vad tiden har gått fort sedan jag uppdaterade bloggen i maj! Hos mig har det hänt en hel del sedan senast – allt från kolonilott, bärplockning, blivit styrelseledamot i NSPH i Norrbotten (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa), kommit in på en utbildning etc. Här nedan berättar jag lite mer om detta.

Kolonilott
I början av sommaren köpte min mamma en kolonilott, som jag har hjälpt till att sköta om. Här har vi bland annat grillat, firat midsommar, odlat en del egna grönsaker, gjort mindre renoveringar (som att måla lite på stugan på gården) och bara njutit.

Stugan på kolonilotten
Lusthus och delar av gården

Det har varit väldigt kul och härligt att ha tillgång till kolonilotten då jag själv bor i lägenhet, och trots att jag har balkong är det inte samma sak som att vara ute på en egen privat tomt/gård. Då jag även är intresserad av att odla grönsaker är det ju också perfekt att ha en gård för detta i stället för att odla i kruka på balkongen eller fönsterbrädorna inomhus.

Våra första odlade rädisor

Bärplockning
Under hösten har jag även plockat en hel del bär. Jag har plockat allt från hjortron, blåbär, lingon och vilda hallon. En del av bären jag plockat har jag behållit jag själv, men för det mesta har jag plockat en större mängd och sålt till familj och i olika köp- och säljgrupper.

I samband med att jag nu även har en kolonilott att tillgå så har jag i år även plockat lite odlade bär såsom svarta vinbär, jordgubbar och smultron.

Rensade hjortron

NSPH
Nu i höst har så kallade Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, NSPH, haft en omstart i Norrbotten efter att ha varit vilande några år. Här deltar jag som representant för föreningen SHEDO (Self Harm and Eating Disorder Organisation) och har även blivit invald styrelseledamot. Förutom SHEDO deltar även 10 andra organisationer som också är med i styrelsen. Det känns både givande att delta som spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans de kommande åren!

För den som inte vet vad NSPH här kan man kort säga att det är ett nätverk av patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området och där dessa grupper anses som en resurs för vård, stöd och behandling. Det är även ett krav att medlemmarna ska ha ett inflytande över de besluts som tas inom stöd och vård.

Mer om NSPH kan du läsa här: https://nsph.se/

Utbildning
I augusti kom jag in på att magisterprogram i barn- och ungdomsvetenskap. Utbildningen är på halvtid och på distans, så det passar ganska bra med mitt liv i övrigt att kunna styra studierna lite själv. Utbildningen ska ge en ökade kunskaper kring arbetet med barn- och unga med jobbmöjligheter inom bland annat det skolkurativa området.

Än så länge känns det bara positivt med utbildningen. Den knyter an till mycket annat jag gjort hittills i livet med min examen i psykologi och mitt ideella engagemang i föreningen SHEDO. Något jag vill i livet är även att stötta andra på olika sätt och jag skulle gärna jobba inom elevhälsa och liknande yrken – så här är utbildningen ännu ett steg i den riktningen!

Det är väl i korta drag det som har hänt hos mig i sommar och nu under hösten än så länge.

Vad har hänt hos dig under sommaren?

Lämna ett svar

Stäng meny