Brevväxling

Brevväxling

Ett av mina intressen är att skriva brev. Det är något särskilt med att skriva ett handskrivet brev, posta det och sedan invänta svar från någon som gjort samma sak! Och såklart är det ju roligt att få något annat med posten än bara räkningar och reklam.

Här skriver jag mina brev! Brukar ofta lyssna på musik samtidigt, och kan använda mig av Google Translate om jag behöver (när jag skriver på engelska). Är även min plats för pyssel, som ni kanske förstår av alla saker.

Jag började brevväxla redan som 11-åring, och hade då bara någon enstaka brevvän. Hur det kom sig att jag började skriva brev minns jag inte riktigt. Men jag har alltid tyckt om att skriva och har alltid haft det lättare att uttrycka mig i skrift än verbalt – något som säkert var bidragande faktorer. Brevväxling var något jag i alla fall fastnade för, och antalet brevvänner har ökat genom åren. I år fyller jag 32, så ni kan ju tänka er att jag samlat på mig en hel del brev genom åren!

För mig betyder brevväxling väldigt mycket. Då jag nästan aldrig haft några nära fysiska vänner har mina brevvänner på ett sätt fyllt det tomrummet. Genom brevväxling har jag kunnat hitta dem som jag räknat, eller räknar, som mina allra bästa vänner. Jag upplever även att man pratar med varandra på ett helt annat sätt genom brevskrivning än vid fysiska träffar då man då, i alla fall jag, blir mer eftertänksam i sina svar, blir mer öppen och delar med mig mer genom än vad jag annars skulle ha gjort.

Under många år brukade jag bara skriva mina brev på vita skrivarpapper och skicka i vita kuvert. Två anledningar till det har varit att jag ofta skriver väldigt långa brev och att jag tyckt det varit alldeles för dyrt att köpa brevpapper. Men under de senaste två åren ungefär har jag upptäckt hur roligt det även är med scrapbooking och pyssel. Så nu försöker jag alltid att dekorera mina papper och kuvert på något sätt. Och det roliga är att anpassa dekorerandet utifrån vem jag skriver till då alla har olika personligheter, intressen osv.!

Urval av dekorerade kuvert.

En självklar del för mig är att även spara på de brev jag får tillbaka. De brukar jag sätta i lådor (främst skolådor) allt eftersom jag får brev och jag har hunnit med att svara på dem. Det fanns nog ingen baktanke med att jag började förvara dem på just det sättet, kanske var det bara av fantasibrist, och blev sedan något jag fortsatte med. Under senaste året har jag reflekterat över det förvaringssättet då jag har fler brevvänner än någonsin och tycks fylla upp dessa lådor ganska fort. Men med brist på idéer lyckades jag fynda en större låda på vinterrea som förhoppningsvis tar lite längre tid att fylla med brev än de tidigare lådorna.

Lådor jag fyllt upp med brev.

De brevvänner jag skriver med idag har jag framför allt funnit online – både via dedikerade hemsidor för brevskrivande såväl som olika Facebookgrupper för brevsugna individer. Detta har också medfört att jag har både nationella som internationella brevvänner, vilket är så roligt! Och för att hålla reda på vem som är vem har jag ett Word-dokument på datorn där jag skrivit upp det viktigaste om dem (födelsedagar, familjesituation, intressen mm.).

Brukar du skriva brev? Om ja, berätta gärna om ditt brevskrivande!

This Post Has 2 Comments

  1. Så roligt och fint inlägg! 🙂 Är jätteglad att vi fått kontakt genom denna fina hobby <3

Lämna ett svar

Stäng meny